BLUEZY BLUES
FESTIVAL
Lineup

SATURDAY APRIL 1st 15:00 uur

Lefthand Freddy

Lefthand Freddy is inmiddels uitgegroeid tot een bluesinstituut in Nederland maar ook ver daar buiten, getuige de vele lof uitingen in de (inter)nationale pers. De band rond gitarist/ zanger/entertainer Lefthand Freddy draait al tientallen jaren mee en speelde door de jaren heen o.a op het Leberkusener Jazzfestival(Dtsl), het Gloucester Bluesfestival (GB) , het Nuit de Blues(FR), het Sziget Festival (Hongarije)en in de Londense 100 club.

Recentelijk rapporteerde Bluesmagazine: Weergaloze band, wat een spelvreugde! Een parel op de kroon van de Nederlandse bluesmuziek. Fred is een werkelijk fabuleuze, virtuoze gitarist, entertainer en showman die de sterren van de hemel speelt en de zaal in no time op de kop zet.

SATURDAY APRIL 1st 16:15 uur

Peter Storm & The Blues Society

José Reis op bas, Jorge Mister Shuffle Oliveira op drums, Bino Ribeiro op mondharmonica en gitaar en João Belchior op lead gitaar en zang, zijn met trots de populairste bluesband in Portugal. Vier ervaren muzikanten, met een eigen geluidssignatuur, sterke podiumpresentatie, stem en stijl, besloten een band samen te stellen en het resultaat mag er zijn.

Peter Storm en The Blues Society zijn veel meer dan een bluesband probeer maar eens stil te blijven staan tijdens hun optreden! Wij zijn blij om deze top band uit Portugal op het podium te hebben in Ridderkerk!

SATURDAY APRIL 1st 17:45 uur

Jessie Lee & The Alchemists

Jessie Lee & The Alchemists, opgericht in 2015, is een modern blues-rock kwintet onder leiding van zanger-gitarist Jessie Lee en gitarist-componist Alexis “Mr AL” Didier, ondersteund door bassist Laurent Cokelaere, drummer Stéphane Minana en organist Laurian Daire. De Angelsaksische invloeden van de band zijn zeer breed, variërend van blues tot rock, soul, pop en zelfs jazz. De muziek die ze maken is modern, origineel, gevoed door tradities, een combinatie van emotie, vrijheid en kracht. Een verrassende alchemie.

Winnaars van 5 prijzen bij de International Mississippi Blues Trail challenge in 2018 en winnaars van de France Blues Challenge 2019, de alchemisten zien de deuren van Europa voor hen opengaan en zijn een groot succes bij het publiek. Ze zullen ook de eer hebben om Frankrijk te vertegenwoordigen op de European Blues Challenge 2020 (die uiteindelijk in 2022 zal plaatsvinden).

SATURDAY APRIL 1st 19.15  uur

The Bluesbones

Deze vijfkoppige, gepassioneerde en ervaren band speelt van blues/rock tot aan gevoelige blues ballads en alles ertussenin. Deze diversiteit zie je dan ook terug in hun fans. The BluesBones is opgericht in 2011, en zijn in 2012 direct uitgeroepen tot publieksfavoriet op het Belgian Blues Challange. In 2016 wonnen zij deze competitie zelfs! Hun album Live on stage die in 2020 verscheen werd nr 1 in Amerika!

The BluesBones hebben het podium gedeeld, zijn support act geweest of hebben flink staan jammen met bands als King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Guy Forsyth, Laurence Jones, Danny Bryant, The Nimmo Brothers, Jimmy Thackery en Dan Patlansky.

SATURDAY APRIL 1st 20:45 uur

Erwin Java’s Travel Party

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van o.a. White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en 25 jaar lang van Cuby & the Blizzards. Na het overlijden van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Vanwege andere uitdagingen verliet Java deze band in 2018. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen.

Na de corona versoepelingen startte Java zijn ‘After Lockdown Travel Party’. Uit dit project is ‘Erwin Java’s Travel Party’ ontstaan. Een van de bezettingen is met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster. Webster is gezegend met een karakteristieke rauwe stem en heeft een patent op melodieus, bluesy gitaarspel.

SATURDAY APRIL 1st 22.15 uur uur

The Hoochies

The Hoochies is een kwartet dat bestaat uit: ‘Lut’ Luttik (ex-Drippin’ Honey) achter de bas; Chiel ten Vaarwerk (Cuban Heels) op drums; Richard Koster (Cuban Heels), zang en harp; Roelof Meijerink (ex- Memo Gonzalez), gitaar. Bekende namen in de Nederlandse blueswereld en allemaal nemen ze een hele dosis ervaring mee. Ervaring die op het podium tot uiting komt in lekkere volvette blues.

Ze hebben samen één grote passie: ongepolijste blues. Vette, rauwe blues in de traditie van Little Walter en The Red Devils gebracht door ervaren rotten uit de Nederlandse top blues scene.