BLUEZY BLUES
FESTIVAL
Lineup

SATURDAY APRIL 6th 15:00 uur

Little Hat

Little Hat mixt het allemaal door elkaar in een meedogenloze groove die flowt alsof ‘ie van een one-man band komt.
Hun strakke, rauwe, primitieve sound brengt je terug naar een tijd toen rocken betekende dat er ook gerolld werd.
De zware dansritmes doen je bijna vergeten dat de lage tonen niet worden ingevuld door een bassist, maar door de rechtervoet van de drummer.
Elke show is een unieke ervaring doordat deze ervaren muzikanten constant op elkaar inspelen en iets unieks creëren op het podium.
De band is een graag geziene gast op vele festivals.
Daarbij heeft de release van hun internationaal uitstekend ontvangen debuutalbum “Wine, Whiskey & Wimmen” deze winnaars van de Dutch Blues Challenge hen geen windeieren gelegd.

Machiel Meijers – zang/harmonica, Willem van Dullemen – gitaar/zang, Paolo de Stigter – drums/zang

SATURDAY APRIL 6th 16:15 uur

The Freaky Buds

De Freaky Buds hebben hun wortels diep verankerd in de klassiekers van elektrische blues, van R.L Burnside tot Magic Sam, vermengd met modernere en zeker meer rockmuziek zoals The Black Keys, The Dead Weathers of Rival Sons.

De band heeft een originele line-up behouden, zonder bassist, directe hommage aan hun roots Blues invloeden.

SATURDAY APRIL 6th 17:45 uur

Harlem Lake

Harlem Lake is de nieuwe bluesrock sensatie van Nederland. Vorig jaar wonnen ze de Europese Blues Challenge en tourden Europa door. Op hun debuutalbum, ‘A Fool’s Paradise Vol.1’ (2021), hoor je de veelzijdige songwriting van de band. Maar vooral hun laatste livealbum, Volition Live (2023), laat zien wat de band in huis heeft.

De band beweegt zich soepel tussen blues, rock, funk, americana en soul, zonder onsamenhangend te worden. Integendeel, hun sound is herkenbaar in de stem van Timmer, in het smerende orgelgeluid en meeslepende gitaarspel. Alles ademt vrijheid en passie, en mede daardoor neemt Harlem Lake je weer even mee naar de jaren 70.

SATURDAY APRIL 6th 19.15  uur

Crystal Thomas

feat. Luca Giordano

Hoewel Crystal Thomas eigenlijk in Shreveport / Louisiana woont, groeide ze op met het luisteren naar muziek die zijn oorsprong vond in de Lone Star staat Texas. Crystal Thomas zingt al heel haar leven. Ze mist misschien wat naambekendheid, maar weet hoe ze iedere noot moet zingen. Ze maakte in Dallas als tromboniste even deel uit van de band van de legendarische soulzanger Johnnie Taylor, de man die de wereld verwonderde met zijn (enige) wereldhit “Disco Lady”. Crystal bracht al eerder enkele albums in eigen beheer uit (waaronder ‘Drank of My Love’, 2018)

Vorig jaar verscheen haar album ‘Now Dig It!’, Crystal’s eerste solo release bij Dialtone Records. Het is een album met enkel cover songs, dat ze opnam met o.a. toetsenist wijlen Lucky Peterson, Chuck Rainey (bas), de Moeller Brothers (gitaar/drums), James Fenner op conga’s en veteraan Chuck Rainey op basgitaar. Zij waren één van de verrasingen op (Ge)varenwinkel festival in Belgie

SATURDAY APRIL 6th 20:45 uur

Birdmens

Birdmens met Ian Siegal, Jon Amor, Rob Barry, Dave Doherty & Jonny Henderson

Met meer dan 100 jaar live-ervaring tussen hen in, kwamen de ‘Birdmens’ in Britse All Star bezetting samen in het nasleep van de pandemie van 2020. Naarmate het publiek terugkeerde naar clubs, concertzalen en festivals, traden de Birdmens ook op in 2022. Een opmerkelijke show was hun spetterende optreden op ‘Moulin Blues’, NL. Hun hoofdpodium set was zo explosief dat promotors en boekers smeekten om hun visitekaartjes aan de band door te geven backstage.
Men hoeft alleen maar naar hun album te luisteren om de unieke kwaliteiten te horen die de Birdmens op het podium moeten brengen. De energie is euforisch, de ziel subliem en het vakmanschap van wereldklasse. Als individuen worden de leden wereldwijd geprezen als enkele van de beste ambassadeurs van het genre. Collectief hebben ze meer van de meest begeerde prijzen gewonnen dan enige andere bluesband die vandaag de dag op het podium optreedt.

SATURDAY APRIL 6th 22.15 uur

Talkin' Blues Band

feat. Delta Ladies

Talkin’ Blues is een Haagse blues rock band die begon in 2016 als BB King tribute voor een concert tijdens het Haagse “Jazz in de Gracht”. Ze zijn een lekker geoliede band die door heel Nederland, Duitsland en België toert en diverse festivals, theaters en andere muziekpodia aandoet, en soms ook een gezellige muziekkroeg. Ze laten inmiddels ook diverse andere blues klassiekers horen, o.a. uit begin 70-er jaren. Denk bijvoorbeeld Mad Dog and Englishmen, denk Woodstock, denk Clapton en Crossroads! Sinds een paar jaar zijn ze uitgebreid met de Delta Ladies, 3 zangeressen die behalve geweldig zingen ook zorgen voor extra spektakel. Geniet van Peter Langerak’s herkenbare gitaarsound, gecomplementeerd met gepassioneerde en stevige zang, een dampende rhythm sectie en hartverscheurend toetsenwerk……The Thrill is here!