Bernard Allison Group

Bernard Allison is de jongste van negen kinderen van de Chicago blues legende Luther Allison.

Bernard werd geboren in Chicago op 26 november 1965. De eerste muzikale invloeden kreeg de jonge Allison natuurlijk thuis waar voornamelijk geluisterd werd naar artiesten als Magic Sam, Otis Rush, T- Bone Walker, Lightnin' Hopkins, BB King en natuurlijk ook naar de muziek van vader Luther.

Deze muziek speelde een belangrijke rol in het jonge leven van Bernard en vormde hem ook als muzikant. Maar hij leerde niet alleen van deze oudere muzikanten, ook de jongere generatie zoals Stevie Ray Vaughan, Johnny Winter en Jimi Hendrix trokken de interesse van de jonge man. Toen de knaap tien jaar oud was leerde hij gitaar spelen op het instrument van zijn vader. Luther kocht zijn zoon een Fender Stratocaster op zijn twaalde verjaardag, maar Bernard werd verplicht eerst de middelbare school af te werken.

In 1983 stonden vader en zoon samen op het Chicago Blues Festival en een week later kreeg Bernard een telefoon van Koko Taylor om gitarist te worden in haar band. Hij nam dit aanbod met beide handen aan en bleef drie jaar in Koko haar band. Nadien probeerde Bernard het met zijn eigen band en hij werd ook bandleider in band van zijn vader tijdens diens Europese tournees. In 1990 verschijnt dan zijn debuut album 'The Next Generation'. Het album gaat niet onopgemerkt voorbij en in 1995 kan hij een contract tekenen bij het bekende RUF Records.

Op dit label verschenen een tiental albums, waaronder de twee heel knappe albums 'Keeping The Blues Alive' en 'Higher Power'. Het live album 'Energized – Live in Europe' met bijbehorende dvd mag eveneens tot de hoogtepunten in de carrière van Bernard gerekend worden. In 2007 tekent hij dan bij Jazzhaus records. Inmiddels is hij weer terug op het RUF label en bracht daar onlangs het album Let It Go op uit!

Bernard Allison is een van huidige musici die tot de top op bluesgebied horen!

Bekijk video:
https://www.youtube.com/watch?v=_6dbLBOcxis&feature=youtu.be