Programma 30 maart 2019

 • Black Cat Biscuit (B)

  Aanvang: 15.00 uur

 • Joe Undercover (NL)

  'The Dutch Joe Cocker Band'
  Aanvang: 16.00 uur

 • Dany Franchi (ITA/USA)

  Aanvang: 17.30 uur

 • Joey Blu & BluezBone (USA/NL)

  Aanvang: 19.00 uur

 • Tony Coleman (USA/ITA)

  & Henry Carpaneto 5Tet
  Aanvang: 20.30 uur

 • Bernard Allison Group (USA)

  Aanvang: 22.00 uur

Jane Lee Hooker (USA)

De dames kennen elkaar al jarenlang van het circuit, van spelen in kleine rokerige cafés, donkere, zweterige, bierstinkende rockhollen.

Zo ontstond de band tussen de gitaristen Tracy “Hightop” en Tina “T-Bone” Gorin al in een zeer vroeg stadium bij de punkband Helldorado welke in de jaren negentig haar top had. In deze punkband ontsproot de magische telepathie tussen de beide meiden welke met hun uitwisseling van vlammende gitaarsolo’s tot uiting kwam. Hun wegen splitsten toen ze in andere bands zoals Nashville Pussy en Bad Wizard gingen spelen, maar de heimwee naar hun dual-lead gitaarsolo’s werd steeds groter.

Het idee ontstond om toch maar weer samen te gaan spelen in een nieuwe band waarbij hun liefde voor soul, blues en punk tot uiting komt. Beide kenden bassist “Hail Mary” Z (Zadroga) van punkband The Wives en zij werd gevraagd om samen met Melissa “Cool Whip” Houston op drums het ritme deel van de band in te vullen. Als laatste voegde Dana “Danger” Athens zich bij de band. Deze laatste zorgde naast de zeer aanstekelijke mix van punk, rock en blues voor de nodige soul in de band. Dana heeft de herkenbare rauwheid en soul in haar stem zoals wijlen Janis Joplin maar ook Elin Larsson van Blues Pills. Zo is Jane Lee Hooker dus in 2013 los gegaan in New York City en heeft zichzelf opgewaardeerd tot een knallende bluesrock-act waarvan menig podium in Amerika al heeft van mogen genieten.

Dat genieten zal zeker gebeuren door de aantrekkingskracht van het vijftal dat een zeer uitdagende en ruige uitstraling heeft. Maar behalve dit, wat op zich wel een leuke bijkomstigheid is, kunnen deze dames ook een behoorlijk potje blues spelen. Het debuutalbum ‘No B!’ mag dan als een verzameling bluescovers gezien worden, echter de manier van Jane Lee Hooker om deze songs tot hun eigen standaard ter verheffen is verbluffend goed.

Zoals reeds eerder gezegd beschikken Hightop en T-Bone over een fantastische techniek om gezamenlijk een nummer op te tillen en je keihard in je ziel te laten doordenderen. De gitaren kunnen heerlijk tegen elkaar schuren, of gelijk op trekken in fantastisch dubbele gitaarleads. De punkhouding komt vooral naar boven in de uptempo nummers waarbij Hail Mary en Cool Whip garant staan voor stampende ritmes

https://youtu.be/-BdZLjKs_Css


Wij zijn blij met onze sponsors: